Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Małże Amandes - Dog Cockles 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa 9 maja
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 69,00 zł

Cena regularna:

69.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość kg

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Małże Amandes - Dog Cockles

Cena dotyczy 1 kg

Towar nie mrożony - świeży. Kraj pochodzenia Francja.

Pięknie pachnące morzem, delikatne w środku. Towar przyjeżdża bezpośrednio z targu rybnego na zachodzie. 

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

 
 

Przepis na małże amandes

Składniki:

  • 1 kg świeżych małży amandes (sercówek)
  • 2 łyżki masła
  • 1 średnia cebula (drobno posiekana)
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 200 ml białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 gałązka świeżego tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego)
  • 1 liść laurowy
  • 1 pęczek świeżej natki pietruszki (posiekana)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bagietka lub chleb do podania

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie małży:

    • Oczyść małże amandes, usuwając z nich wszelkie zabrudzenia. Serówki mają twardą, grubożebrowaną muszlę, więc trzeba je dokładnie wypłukać w zimnej wodzie, aby pozbyć się piasku. Sprawdź, czy wszystkie muszle są zamknięte. Te, które są otwarte i nie zamykają się po stuknięciu, wyrzuć.
  2. Podsmażenie cebuli i czosnku:

    • W dużym garnku roztop masło razem z łyżką oliwy na średnim ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez około 3–4 minuty, aż zmiękną, ale nie zrumienią się.
  3. Dodanie wina i przypraw:

    • Do garnka wlej białe wino i dodaj sok z cytryny. Dodaj tymianek oraz liść laurowy. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2–3 minuty, aby alkohol się odparował, a aromaty dobrze połączyły.
  4. Gotowanie małży:

    • Dodaj oczyszczone małże amandes do garnka. Przykryj pokrywką i gotuj na średnim ogniu przez około 5–7 minut, aż wszystkie muszle się otworzą. Co jakiś czas potrząsaj garnkiem, aby małże równomiernie się ugotowały.
  5. Finalne doprawienie:

    • Po otwarciu się małży, zdejmij garnek z ognia. Posyp małże posiekaną natką pietruszki i dopraw solą oraz pieprzem według uznania. Jeśli lubisz, możesz dodać odrobinę dodatkowego soku z cytryny dla świeżości smaku.
  6. Serwowanie:

    • Podawaj małże amandes gorące, najlepiej z chrupiącą bagietką, którą można maczać w aromatycznym sosie na dnie garnka.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Przegrzebki mrożone
Przegrzebki mrożone

239,00 zł

szt.
Oryginalny Matjas holenderski
Oryginalny Matjas holenderski

32,90 zł

szt.
Krem Migdałowy na słodko 200g
Krem Migdałowy na słodko 200g

45,00 zł

szt.
SAKU tuńczyk yellowfin mrożony 300g
SAKU tuńczyk yellowfin mrożony 300g

79,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl