Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Ortiz konserwy

Ortiz Atun Claro 190g Ortiz Atun Claro 190g
Cena:

39,00 zł

zobacz więcej
Ortiz Bonito del Norte słoik 270g Ortiz Bonito del Norte słoik 270g
Cena:

79,00 zł

zobacz więcej
Ortiz Bonito del Norte250g Ortiz Bonito del Norte250g
Cena:

69,00 zł

szt.
zobacz więcej
Ortiz filety z makreli 250g Ortiz filety z makreli 250g
Cena:

66,90 zł

zobacz więcej

Od początku historia firmy Ortiz związana jest z tradycyjnym rybołówstwem i szacunkiem do morza.
Droga, która zaprowadziła ich od małej firmy przetwórczej na wybrzeżu baskijskim do tego, czym są dzisiaj, prowadzi przez pięć pokoleń rodziny Ortiz, która w 1891 roku zaczęła opracowywać i przetwarzać białego tuńczyka w Ondarroa, Vizcaya.

Historia Conservas Ortiz zaczyna się w XIX wieku. Po śmierci Łazarza Nafarrate w 1850 roku jego córka Higinia Nafarrate wyszła za mąż za Antonio Lopeza de Aréchaga i razem mieli córkę Petrę Lopez de Aréchaga Nafarrate.

Wiele lat później, w 1891 roku, założyciel Conservas Ortiz, Bernardo Ortiz de Zárate, wyjechał z Ondarroa do Álavy z zamiarem założenia nowej firmy. Ożenił się z Petrą López de Aréchaga Nafarrate i mieli syna José.

Bernardo nauczył się zawodu od swojego szwagra i rozpoczął karierę w przemyśle konserwowym.
Jego zadaniem było kupowanie anchois i tuńczyka z północnego wybrzeża od przybrzeżnych rybaków w portach, a używając marynaty i drewnianych beczek do konserwacji ryb, był w stanie sprzedać je następnego dnia w północnej części regionu Kastylii.

Wynalazł i wdrożył system mobilnych fabryk, które pracowały wyłącznie na wybrzeżu w celu maksymalizacji wydajności firmy.

Tak to wszystko się zaczeło...

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl