Soliród - świeże szparagi morskie
Opis
Soliród to szparagi morskie.
Świeży nie mrożony ani nie rozmrażany. Soczyście zielony i lekko chrupiący.
Soliród można dodawać do sałatek, potraw rybnych czy owoców,zupy rybnej, makaronów lub ristotto. Wspaniale smakuje z rozpuszczonym masłem, sokiem z cytryny i pieprzem. Można też podsmażyć go z posiekanym lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Świetnie smakuje soliród smażony w panierce lub w cieście. Dobrze komponuje się z warzywami. To doskonały dodatek do obiadu (podany z rybami i owocami morza), ale i do alkoholu, na przykład ginu czy toniku, a także kanapek i zapiekanek.
Można sobie mrozić i używać dłuższy czas.
Idealne do wszelkich dań morskich. Sałatek, dodatek do ryb, tart jak również na świeżo.
Produkt Holenderski.
Soliród jest bardzo zdrowy. To bogactwo mikroelementów takich jak: jod, fosfor,potas,magnez, wapń i żelazo) oraz witamin (C i A). Jest naturalnym antyoksydantem. Zawiera błonnik, a także substancje o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwnowotworowych. Jest przy tym niskokaloryczny.
Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:)
Przywozimy ryby pod zamówienie!