Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Ostrygi holenderskie koszyk 12 sztuk

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa 9 maja
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 149,00 zł

Cena regularna:

149.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ostrygi holenderskie 

Koszyk 12 sztuk

Ostrygi holenderskie to gatunek ostryg, które są uprawiane na farmach w Holandii. Są one znane ze swojego wysokiej jakości smaku i konsystencji i są często sprzedawane jako świeże lub mrożone. Ostrygi holenderskie są popularne w kuchni międzynarodowej i są często podawane jako samodzielne danie, jako dodatek do potraw lub jako składnik różnych potraw. Są one uważane za produkt wysokiej jakości i są popularne wśród konsumentów, którzy cenią sobie jakość i smak swoich produktów spożywczych.

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

 

Oto trzy propozycje podania ostryg, które podkreślą ich świeżość i wyjątkowy smak:

1. Ostrygi na lodzie z klasycznym sosem mignonette

Składniki:

  • Świeże ostrygi (otwarte, schłodzone)
  • 2 łyżki octu czerwonego wina
  • 1 szalotka (drobno posiekana)
  • Świeżo mielony pieprz
  • Kostki lodu do podania

Jak podać:

Na talerzu wyłożonym kruszonym lodem ułóż otwarte ostrygi. W małej miseczce wymieszaj ocet z posiekaną szalotką i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj ostrygi na zimno, skropione sosem mignonette, aby podkreślić ich naturalny, morski smak. To klasyczny, prosty sposób podania, idealny na eleganckie przyjęcie.

2. Ostrygi zapiekane z masłem czosnkowym i parmezanem

Składniki:

  • Świeże ostrygi (otwarte)
  • 2 łyżki masła
  • 1 ząbek czosnku (drobno posiekany)
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • Świeża natka pietruszki (drobno posiekana)
  • Sok z cytryny

Jak podać:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Na patelni rozpuść masło, dodaj czosnek i smaż przez minutę. Nałóż odrobinę masła czosnkowego na każdą ostrygę, posyp tartym parmezanem i zapiekaj przez 5-7 minut, aż ser się zarumieni. Przed podaniem skrop ostrygi sokiem z cytryny i posyp świeżą pietruszką. To pyszne, bardziej treściwe danie z ostryg, które zaskoczy intensywnym smakiem.

3. Ostrygi z pikantnym sosem z soku pomidorowego

Składniki:

  • Świeże ostrygi (otwarte)
  • 100 ml soku pomidorowego
  • Kilka kropel sosu Tabasco (do smaku)
  • Sok z 1/2 limonki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeża kolendra (do dekoracji)

Jak podać:

W małej miseczce wymieszaj sok pomidorowy z sokiem z limonki, sosem Tabasco, solą i pieprzem. Na każdą ostrygę nałóż odrobinę pikantnego sosu i udekoruj świeżą kolendrą. To wersja inspirowana koktajlem Bloody Mary, która nadaje ostrygom ostrzejszy i bardziej wyrazisty smak.

Te trzy propozycje prezentują różne podejścia do ostryg – od klasycznego, przez zapiekaną wersję, po pikantną wariację. Każda z nich doskonale podkreśla wyjątkowy smak tych luksusowych owoców morza.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Małże duże 40/60 mrożone
Małże duże 40/60 mrożone

44,90 zł

szt.
Ślimak morski Periwinkles
Ślimak morski Periwinkles

119,00 zł

szt.
Langustynka świeża duża
Langustynka świeża duża

159,00 zł

szt.
Żabie udka mrożone
Żabie udka mrożone

129,00 zł

szt.
Ostrygi La Zelandaise koszyk 12 sztuk
Ostrygi La Zelandaise koszyk 12 sztuk

139,00 zł

szt.
Ostrygi KRYSTALE koszyk 12 sztuk
Ostrygi KRYSTALE koszyk 12 sztuk

189,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl