Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Homar żywy 400-600g sztuka

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 339,00 zł

Cena regularna:

339.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Homar żywy

Powiedzieć świeży homar to nic nie powiedzieć gdyż jest on ŻYWY! 

Dostarczamy Państwu w specjalnym BOXie. 

Cena dotyczy całej sztuk w przedziale wagowym 400-600g

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Przepis na gotowanego homara z masłem czosnkowym

Składniki:

  • 2 świeże homary (ok. 400-600 g każdy)
  • 200 g masła
  • 3 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka świeżego koperku lub pietruszki (posiekane)
  • Sól morska
  • Pieprz do smaku
  • 1 cytryna (pokrojona w ćwiartki do podania)
  • Opcjonalnie: chrupiąca bagietka do maczania w maśle

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie homara:

    • Upewnij się, że homary są świeże. Jeśli używasz żywych homarów, gotuj je tego samego dnia. Używaj dużego garnka z wrzącą wodą z dodatkiem soli morskiej (około 1 łyżka soli na litr wody).
    • Przynieś wodę do wrzenia, a następnie ostrożnie zanurz homary, głową w dół. Gotuj przez około 8–12 minut, w zależności od wielkości homara (mniejsze potrzebują mniej czasu, większe nieco dłużej). Skorupy powinny być jaskrawo czerwone, a mięso nieprzezroczyste.
  2. Przygotowanie masła czosnkowego:

    • W międzyczasie, w rondelku rozpuść masło na średnim ogniu. Dodaj drobno posiekany czosnek i podsmaż przez około 1–2 minuty, aż czosnek będzie pachnący, ale nie zrumieniony.
    • Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Podgrzewaj przez chwilę, aby smaki się połączyły. Następnie zdejmij z ognia.
  3. Serwowanie homara:

    • Po ugotowaniu wyjmij homary z wody i pozwól im chwilę ostygnąć. Użyj nożyc kuchennych lub specjalnego narzędzia do przecięcia skorupy homara (szczególnie ogona i kleszczy), aby łatwiej było dotrzeć do mięsa.
    • Podziel homary na pół wzdłuż (możesz poprosić o to w sklepie rybnym lub samodzielnie przeciąć ostrym nożem), aby łatwiej było podać.
  4. Podanie:

    • Homary podawaj na dużym talerzu, skropione odrobiną masła czosnkowego, z resztą masła w małej miseczce do maczania. Udekoruj danie świeżymi ziołami i podaj z ćwiartkami cytryny oraz opcjonalnie chrupiącą bagietką.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Oryginalny Matjas holenderski
Oryginalny Matjas holenderski

31,90 zł

szt.
Kalmar Francja świeży 3 kg
Kalmar Francja świeży 3 kg

399,00 zł

szt.
Krewetka gotowana
Krewetka gotowana

89,00 zł

szt.
Małże Razor Clams - brzytwy
Małże Razor Clams - brzytwy

119,00 zł

kg
Krab brązowy żywy 1 kg
Krab brązowy żywy 1 kg

169,00 zł

szt.
Żabie udka mrożone
Żabie udka mrożone

129,00 zł

szt.
Małże Amandes - Dog Cockles 1 kg
Małże Amandes - Dog Cockles 1 kg

69,00 zł

kg
Przegrzebki świeże
Przegrzebki świeże

199,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl