Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Łosoś sezonowany w algach KOMBU

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł

Cena regularna:

59.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Łosoś sezonowany w algach KOMBU

Sezonowany, nie wędzony, pod delikatną pierzynką w algach kogu. 

Smak maślany, rozpływający w ustach, delikatny. Kroimy go jak łososia na zimno i zajadamy! 

Należy spożyć do 3 dni od dnia dostawy. 

1. Łosoś w algach kombu na sałatce z awokado i ogórka

Składniki:

  • Plastry łososia sezonowanego w algach kombu
  • 1 dojrzałe awokado (pokrojone w plasterki)
  • 1 świeży ogórek (pokrojony w cienkie plasterki)
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
  • Świeży koperek lub szczypiorek do dekoracji

Jak podać:

Na talerzu ułóż plasterki awokado i ogórka. Skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem. Na wierzch połóż plastry łososia sezonowanego w kombu. Udekoruj świeżym koperkiem lub szczypiorkiem. To lekkie i świeże danie idealne jako przystawka lub lekkie śniadanie.


2. Kanapki z łososiem w kombu i serkiem śmietankowym

Składniki:

  • Cienkie kromki ciemnego pieczywa lub bagietki
  • Kremowy serek śmietankowy (np. serek Philadelphia)
  • Plastry łososia sezonowanego w kombu
  • Kapary
  • Cienkie plasterki czerwonej cebuli
  • Świeży koperek do dekoracji

Jak podać:

Na każdej kromce pieczywa rozsmaruj kremowy serek śmietankowy. Na wierzch połóż plasterki łososia, kilka kaparów i cienkie plasterki czerwonej cebuli. Udekoruj koperkiem. To doskonała propozycja na eleganckie śniadanie lub przekąskę.


3. Łosoś w algach kombu z ryżem sushi i sosem sojowym

Składniki:

  • Plastry łososia sezonowanego w kombu
  • 1 szklanka ryżu do sushi (ugotowanego i ostudzonego)
  • 1 łyżeczka octu ryżowego (do doprawienia ryżu)
  • Marynowany imbir
  • Sos sojowy (do maczania)
  • Wasabi (opcjonalnie)
  • Nori (paski alg do dekoracji)

Jak podać:

Na talerzu ułóż porcje ryżu sushi doprawionego octem ryżowym. Na każdą porcję ryżu połóż plaster łososia. Podawaj z marynowanym imbirem, sosem sojowym i wasabi jako dodatek. Możesz udekorować nori i skropić delikatnie sokiem z limonki. To elegancka wariacja sushi, która podkreśla smak łososia.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Łosoś dziki z Alaski
Łosoś dziki z Alaski

129,00 zł

szt.
Naturalna grecka przyprawa do ryb
Naturalna grecka przyprawa do ryb

5,90 zł

szt.
Wagyu beef burger 2 x 125g
Wagyu beef burger 2 x 125g

99,00 zł

szt.
Łosoś norweski
Łosoś norweski

59,00 zł

szt.
Zestaw degustacyjny ryb świeżych
Zestaw degustacyjny ryb świeżych

79,00 zł

szt.
Łosoś dziki bałtycki
Łosoś dziki bałtycki

99,00 zł

szt.
Anchois - filety Sardeli
Anchois - filety Sardeli

28,90 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl