Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Troć francuska filet ze skórą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł

Cena regularna:

59.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Troć francuska świeża filet ze skóra.

Produkt sprowadzany bezpośrednio z zachodnich giełd rybackich. 

Bardzo dobra ryba na skrzyżowaniu łososia z pstrągiem. 

 

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Filet z troci francuskiej w ziołowym maśle cytrynowym z pieczonymi warzywami

Składniki:

  • 2 filety z troci francuskiej (po ok. 200-250 g każdy)
  • 4 łyżki masła (w temperaturze pokojowej)
  • 1 cytryna (skórka starta i sok)
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 2 łyżki świeżych ziół (koperek, natka pietruszki, tymianek)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • opcjonalnie: garść kaparów (dla dodatkowej głębi smaku)

Dodatki:

  • 300 g młodych ziemniaków, pokrojonych na połówki
  • 1 marchewka, pokrojona w cienkie paski
  • 1 cukinia, pokrojona w plasterki
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka

Przygotowanie:

Przygotowanie masła ziołowo-cytrynowego:

  1. W miseczce wymieszaj masło, drobno posiekany czosnek, startą skórkę z cytryny oraz świeże zioła (np. koperek i natka pietruszki). Dodaj szczyptę soli i pieprzu do smaku. Wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

Przygotowanie warzyw:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
  2. Ziemniaki, marchewkę, cukinię i czerwoną cebulę wrzuć do miski, skrop oliwą z oliwek, posól i popieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Przełóż warzywa na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez około 25-30 minut, aż będą miękkie i delikatnie przyrumienione.

Przygotowanie fileta z troci:

  1. Filety z troci opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie delikatnie natrzyj je solą i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
  3. Umieść filety skórą do dołu i smaż przez 3-4 minuty, aż skórka stanie się chrupiąca. Obróć filety i smaż kolejne 2 minuty z drugiej strony, aż ryba stanie się soczysta, ale nie przesmażona (mięso powinno być lekko różowe w środku).

Finalizacja:

  1. Po smażeniu, zdejmij filety z patelni i przełóż je na talerz. Na każdy filet nałóż porcję przygotowanego wcześniej masła ziołowo-cytrynowego, które pod wpływem ciepła się rozpuści, nadając rybie intensywny, aromatyczny smak.
  2. Skrop filety sokiem z cytryny dla świeżości.

Podanie:

  1. Serwuj filety z troci francuskiej razem z pieczonymi warzywami. Dla dodatkowego smaku możesz posypać danie kaparami.
  2. Świetnym dodatkiem będzie także lekka sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych skropiona oliwą i octem balsamicznym.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Makrela wędzona dzika na gorąco
Makrela wędzona dzika na gorąco

16,90 zł

szt.
Tatar z łososia 200g
Tatar z łososia 200g

26,00 zł

szt.
Troć fiordowa filet na zimno
Troć fiordowa filet na zimno

57,90 zł

szt.
Dorada Royale 350/400g
Dorada Royale 350/400g

49,00 zł

szt.
Dorsz czarny atlantycki filet
Dorsz czarny atlantycki filet

59,00 zł

szt.
Dorsz wędzony 400g
Dorsz wędzony 400g

26,90 zł

szt.
Witlinek filet
Witlinek filet

73,90 zł

szt.
Labraks (Okoń Morski) 300-500g sztuka
Labraks (Okoń Morski) 300-500g sztuka

49,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl