Sum afrykański filet
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Sum afrykański filet
Nie rozmrażany, przywożony w lodzie.
Wysoka jakość i świeżość.
Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:)
Przywozimy ryby pod zamówienie!
Filet z suma w stylu Cajun
Składniki:
- 2 filety z suma (po ok. 200-250 g każdy)
- 1 łyżka przyprawy Cajun (lub mieszanki: papryka słodka, papryka ostra, czosnek, cebula w proszku, oregano, tymianek)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- Sok z 1 cytryny
- Świeża natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
-
Przyprawienie suma:
- Filety z suma opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
- Natrzyj filety przyprawą Cajun, solą i pieprzem z obu stron, aby ryba przesiąknęła aromatem.
-
Smażenie:
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i masło na średnim ogniu.
- Smaż filety przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste na zewnątrz i miękkie w środku.
-
Dodanie cytryny:
- Pod koniec smażenia skrop rybę sokiem z cytryny, a następnie smaż jeszcze przez minutę, aby sok się zredukował i nadał dodatkowego aromatu.
-
Podanie:
- Podawaj filety z suma z dodatkiem świeżo posiekanej natki pietruszki. Doskonałym dodatkiem będą pieczone ziemniaki, ryż lub sałatka.
Smacznego!