Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Pstrąg świeży patroszony

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa 9 maja
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 23,90 zł

Cena regularna:

23.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pstrąg świeży patroszony ze sprawdzonej polskiej hodowli.

Nie mrożony, lodowany. 

Cena za sztukę. Waga 350-450g

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Pieczony pstrąg z cytryną i ziołami

Składniki:

  • 2 pstrągi patroszone (po ok. 300-400 g każdy)
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek świeżych ziół (np. natka pietruszki, koper, tymianek)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka masła (opcjonalnie)
  • opcjonalnie: kilka plasterków czerwonej cebuli i pomidorków koktajlowych

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie pstrąga:

    • Pstrągi opłucz pod zimną wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem.
    • Delikatnie natnij skórę pstrąga w poprzek na kilku miejscach, co ułatwi przyprawom wniknięcie w mięso i pomoże rybie szybciej się upiec.
  2. Przyprawianie:

    • Czosnek pokrój w plasterki, a cytrynę w cienkie krążki.
    • Wnętrze każdego pstrąga natrzyj solą i pieprzem, a następnie włóż po kilka plasterków cytryny, czosnku oraz gałązkę ulubionych ziół (np. kopru lub pietruszki).
    • Zewnętrzną część ryby również delikatnie natrzyj solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek.
  3. Dodatki opcjonalne:

    • Na blaszce możesz rozłożyć kilka plasterków czerwonej cebuli i pomidorki koktajlowe, które pieczone razem z rybą staną się pysznym dodatkiem.
  4. Pieczenie:

    • Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
    • Pstrągi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.
    • Na wierzch ryby możesz położyć po kawałeczku masła, które nada jej dodatkowej soczystości.
    • Piecz przez około 20-25 minut, aż skórka ryby stanie się złocista, a mięso będzie miękkie i łatwo odchodziło od ości.
  5. Podanie:

    • Wyjmij pstrągi z piekarnika i odstaw na chwilę, aby mięso "odpoczęło".
    • Podawaj rybę na ciepło, najlepiej z dodatkiem pieczonych ziemniaków, sałatki z rukoli lub warzywami z grilla.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Red Porgy Dorada 2 kg/sztuka
Red Porgy Dorada 2 kg/sztuka

559,00 zł

szt.
Sandacz filet
Sandacz filet

89,00 zł

szt.
Tatar z łososia 200g
Tatar z łososia 200g

29,90 zł

szt.
Labraks (Okoń Morski) 300-500g sztuka
Labraks (Okoń Morski) 300-500g sztuka

49,00 zł

szt.
Makrela świeża tusza
Makrela świeża tusza

19,90 zł

szt.
Stek z tuńczyka bluefin świeży 300g
Stek z tuńczyka bluefin świeży 300g

75,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl