Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Ahoooj szczury lądowe⚓️ Witajcie w świecie jakości i smaku 🦀🐟 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Pstrąg świeży patroszony

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 21,90 zł

Cena regularna:

21.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pstrąg świeży patroszony ze sprawdzonej polskiej hodowli.

Nie mrożony, lodowany. 

Cena za sztukę. Waga 350-450g

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Pieczony pstrąg z cytryną i ziołami

Składniki:

  • 2 pstrągi patroszone (po ok. 300-400 g każdy)
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek świeżych ziół (np. natka pietruszki, koper, tymianek)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka masła (opcjonalnie)
  • opcjonalnie: kilka plasterków czerwonej cebuli i pomidorków koktajlowych

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie pstrąga:

    • Pstrągi opłucz pod zimną wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem.
    • Delikatnie natnij skórę pstrąga w poprzek na kilku miejscach, co ułatwi przyprawom wniknięcie w mięso i pomoże rybie szybciej się upiec.
  2. Przyprawianie:

    • Czosnek pokrój w plasterki, a cytrynę w cienkie krążki.
    • Wnętrze każdego pstrąga natrzyj solą i pieprzem, a następnie włóż po kilka plasterków cytryny, czosnku oraz gałązkę ulubionych ziół (np. kopru lub pietruszki).
    • Zewnętrzną część ryby również delikatnie natrzyj solą, pieprzem oraz oliwą z oliwek.
  3. Dodatki opcjonalne:

    • Na blaszce możesz rozłożyć kilka plasterków czerwonej cebuli i pomidorki koktajlowe, które pieczone razem z rybą staną się pysznym dodatkiem.
  4. Pieczenie:

    • Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
    • Pstrągi ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.
    • Na wierzch ryby możesz położyć po kawałeczku masła, które nada jej dodatkowej soczystości.
    • Piecz przez około 20-25 minut, aż skórka ryby stanie się złocista, a mięso będzie miękkie i łatwo odchodziło od ości.
  5. Podanie:

    • Wyjmij pstrągi z piekarnika i odstaw na chwilę, aby mięso "odpoczęło".
    • Podawaj rybę na ciepło, najlepiej z dodatkiem pieczonych ziemniaków, sałatki z rukoli lub warzywami z grilla.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Krewetka Vannamei Party Shrimps
Krewetka Vannamei Party Shrimps

99,00 zł

szt.
Sola Dover patroszona
Sola Dover patroszona

199,00 zł

szt.
Łosoś dziki z Alaski
Łosoś dziki z Alaski

129,00 zł

szt.
Halibut wędzony dzwonko
Halibut wędzony dzwonko

35,90 zł

szt.
Makrela dzika wędzona na zimno
Makrela dzika wędzona na zimno

16,90 zł

szt.
Boczek w siatce BIO 300G
Boczek w siatce BIO 300G

29,99 zł

szt.
Płaszczka skrzydło bez skóry 3kg
Płaszczka skrzydło bez skóry 3kg

369,00 zł

szt.
Makrela świeża tusza
Makrela świeża tusza

18,90 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl