Pstrąg filet
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Pstrąg filet
Nie rozmrażany dlatego można mrozić ponownie. Filety raczej bez ości, ale jak to w rybie trzeba mieć się na baczności ZAWSZE.
Wysoka jakość z dobrej małej hodowli na północy polski.
Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:)
Przywozimy ryby pod zamówienie!
Pstrąg z sosem musztardowo-miodowym
Składniki:
- 2 filety z pstrąga (po ok. 200-250 g każdy)
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka świeżych ziół (np. koper, natka pietruszki)
- Sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
-
Przygotowanie fileta:
- Filety z pstrąga opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą, pieprzem i oliwą z oliwek z obu stron.
-
Przygotowanie sosu:
- W miseczce wymieszaj musztardę Dijon, miód, sok z cytryny i drobno posiekany czosnek. Dopraw solą i pieprzem według smaku.
-
Smażenie ryby:
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu. Umieść filety z pstrąga na patelni skórą do dołu i smaż przez około 3-4 minuty, aż skórka będzie złocista i chrupiąca.
- Obróć filety i smaż kolejne 2-3 minuty, aż ryba będzie gotowa.
-
Podanie:
- Przełóż filety na talerz i polej je przygotowanym sosem musztardowo-miodowym.
- Posyp świeżymi ziołami i podawaj z pieczonymi ziemniakami, kuskusem lub sałatką.
Smacznego!