Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Łosoś szkocki certyfikowany Label Rouge dzwonko 300g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Zgodnie z licznikiem u góry strony
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 54,90 zł

Cena regularna:

54.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Łosoś szkocki hodowlany certyfikat Label Rouge

Karmiony naturalną paszą. Pływa w czystej wodzie według standardu 1% masy ciała na 99% procent wody. 

Pyszne mięso wysokiej jakości!

Dzwonki w przedziale 0,28-0,35 kg. 

Cena dotyczy 1 sztuki.

 

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Łosoś szkocki w sosie śmietanowo-whisky

Składniki:

  • 4 dzwonka z łososia szkockiego
  • 2 łyżki masła
  • ⅔ szklanki szkockiej whisky
  • ¾ szklanki crème fraîche lub śmietany
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 1 cytryna (sok i skórka)
  • 1 mała cebula (drobno posiekana)
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Poaching łososia: W dużym garnku połącz wodę, sok z cytryny, cebulę, sól i pieprz. Dodaj dzwonka łososia i gotuj na małym ogniu przez 7-10 minut, aż ryba będzie gotowa.

  2. Sos whisky: W tym samym garnku roztop masło na średnim ogniu. Dodaj whisky i gotuj przez kilka minut, aż alkohol się zredukuje. Następnie dodaj śmietanę i chrzan. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.

  3. Podanie: Polej ugotowanego łososia sosem whisky i podawaj z warzywami lub ziemniakami puree.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl