Łosoś szkocki certyfikowany Label Rouge dzwonko 300g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Łosoś szkocki hodowlany certyfikat Label Rouge
Karmiony naturalną paszą. Pływa w czystej wodzie według standardu 1% masy ciała na 99% procent wody.
Pyszne mięso wysokiej jakości!
Dzwonki w przedziale 0,28-0,35 kg.
Cena dotyczy 1 sztuki.
Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:)
Przywozimy ryby pod zamówienie!
Łosoś szkocki w sosie śmietanowo-whisky
Składniki:
- 4 dzwonka z łososia szkockiego
- 2 łyżki masła
- ⅔ szklanki szkockiej whisky
- ¾ szklanki crème fraîche lub śmietany
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1 cytryna (sok i skórka)
- 1 mała cebula (drobno posiekana)
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
-
Poaching łososia: W dużym garnku połącz wodę, sok z cytryny, cebulę, sól i pieprz. Dodaj dzwonka łososia i gotuj na małym ogniu przez 7-10 minut, aż ryba będzie gotowa.
-
Sos whisky: W tym samym garnku roztop masło na średnim ogniu. Dodaj whisky i gotuj przez kilka minut, aż alkohol się zredukuje. Następnie dodaj śmietanę i chrzan. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
-
Podanie: Polej ugotowanego łososia sosem whisky i podawaj z warzywami lub ziemniakami puree.