Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Limanda (sola) filet

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Zgodnie z licznikiem u góry strony
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł

Cena regularna:

59.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Limanda (sola) filet bez skóry 

Limanda to relatywnie tania ale pyszna ryba! Świeży filet bez skóry. 

Przychodzi w lodzie. 

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

 

Sole Meunière (Filet z soli w maśle cytrynowym)

Składniki:

  • 4 filety z soli (ok. 100 g każdy)
  • ½ szklanki mąki pszennej (do obtoczenia ryby)
  • 6 łyżek masła (podzielone na porcje)
  • ½ szklanki soku z cytryny (świeżo wyciśniętego)
  • 2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
  • sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie fileta: Delikatnie opłucz filety z soli i osusz je papierowym ręcznikiem. Posól i popieprz z obu stron.
  2. Obtoczenie w mące: Na talerzu rozłóż mąkę i obtocz w niej każdy filet, strzepując nadmiar.
  3. Smażenie: Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Smaż filety przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i delikatnie chrupiące. Przełóż na talerz i trzymaj w cieple.
  4. Sos maślano-cytrynowy: Na tej samej patelni rozpuść resztę masła, aż zacznie brązowieć (powstanie tzw. beurre noisette). Dodaj sok z cytryny i posiekaną pietruszkę, mieszaj przez kilka sekund.
  5. Serwowanie: Polej filety gorącym sosem maślano-cytrynowym i podawaj natychmiast z plasterkami cytryny i świeżą pietruszką do dekoracji.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl