Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Labraks (Okoń Morski) 300-500g sztuka

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 49,00 zł

Cena regularna:

49.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:


ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Labraks cały (seabass)

Znany również jako Okoń Morski. Angielska nazwa Seabass. 

waga od 300-500g - staramy się zawsze dawać na korzyść klienta. 

Cena dotyczy sztuki. 

Kraj pochodzenia Francja. 

Nie rozmrażana dlatego można ponownie mrozić. 

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Labraks pieczony z ziołami i cytryną

Składniki:

  • 2 labraksy patroszone (po około 400-500 g każdy)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek świeżych ziół (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn, koperek)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżeczka masła (opcjonalnie)
  • opcjonalnie: kilka plasterków pomidora i czerwonej cebuli do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie ryby:

    • Labraksy dokładnie opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.
    • Zrób kilka delikatnych nacięć na skórze ryby z obu stron, co pozwoli przyprawom lepiej przeniknąć do mięsa.
  2. Przyprawianie:

    • Czosnek pokrój w plasterki, a cytrynę w cienkie krążki.
    • Do wnętrza każdej ryby włóż po 1-2 plasterki czosnku, kilka plasterków cytryny oraz świeże gałązki ziół (np. tymianku i rozmarynu).
    • Z zewnątrz rybę natrzyj solą morską, pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek. Możesz również delikatnie wetrzeć oliwę w nacięcia, aby ryba lepiej się przypiekła.
  3. Opcjonalne dodatki:

    • Jeśli chcesz, dodaj kilka plasterków pomidora i czerwonej cebuli do naczynia żaroodpornego wokół ryby – będą świetnym dodatkiem smakowym i dekoracyjnym.
  4. Pieczenie:

    • Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
    • Labraksy umieść w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    • Na wierzch ryby możesz położyć po małym kawałku masła, co doda jej jeszcze więcej soczystości.
    • Piecz ryby przez około 20-25 minut, aż skórka będzie chrupiąca, a mięso miękkie i delikatnie odchodzące od ości.
  5. Podanie:

    • Po wyjęciu z piekarnika odstaw ryby na kilka minut, aby soki równomiernie rozłożyły się w mięsie.
    • Podawaj labraksa z kawałkami cytryny, aby każdy mógł dodatkowo skropić rybę sokiem. Świetnym dodatkiem będą pieczone ziemniaki, warzywa z grilla lub lekka sałatka.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Dorada Royale 350/400g
Dorada Royale 350/400g

49,00 zł

szt.
Sum afrykański filet
Sum afrykański filet

69,00 zł

szt.
Makrela świeża tusza
Makrela świeża tusza

18,90 zł

szt.
Karp filet bez ości
Karp filet bez ości

62,90 zł

szt.
Brosma filet ze skórą
Brosma filet ze skórą

49,00 zł

szt.
Pstrąg świeży patroszony
Pstrąg świeży patroszony

21,90 zł

szt.
Tatar z łososia 200g
Tatar z łososia 200g

26,00 zł

szt.
Troć francuska filet ze skórą
Troć francuska filet ze skórą

59,00 zł

szt.
Łosoś norweski
Łosoś norweski

59,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl