Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Łosoś dziki sockeye dzwonko 300g

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: Zgodnie z licznikiem u góry strony
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł

Cena regularna:

59.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Łosoś dziki SOCKEYE dzwonko.

Bardzo wysokiej jakości dzikie mięso. Nie hodowlane. Bardzo pyszne mięso! 

Łosoś Sockeye jest gatunkiem łososia, który żyje w Morzu Północnym i na wybrzeżach wschodniego Pacyfiku. Jest uważany za jednego z najsmaczniejszych gatunków łososia i jest popularny w kuchni amerykańskiej i zachodniej Kanady. Łosoś Sockeye jest często sprzedawany jako świeży lub mrożony, a także w formie wędzonej lub w puszkach. Jest uważany za zdrowy i niskokaloryczny produkt spożywczy, bogaty w kwasy omega-3 i białko. Można go gotować na różne sposoby, takie jak grillowanie, pieczenie lub smażenie, i jest często podawany jako samodzielne danie lub jako składnik potraw.

Dobra cena jak na dzikiego łososia Sockeye spowodowana jest tym iż łosoś nie przylatuje transportem lotniczym. Nie należy zamrażać. 

Dzwonki w przedziale 0,28-0,33

kg. 

Cena dotyczy 1 sztuki.

 

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Grillowane dzwonka z łososia sockeye z glazurą śródziemnomorską

Składniki:

  • 4 dzwonka z łososia sockeye (po około 200-250 g każde)
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku (starty)
  • 2 łyżki świeżej natki pietruszki (posiekanej)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka soku z pomarańczy
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie)
  • ¾ łyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki płatków chili (lub pieprzu kajeńskiego dla ostrości)
  • Grillowane warzywa: cukinia, papryka lub szparagi (do podania)

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie łososia:

    • Usuń ewentualne ości z dzwonek łososia i osusz rybę ręcznikiem papierowym.
    • W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, pietruszkę, sok z cytryny i pomarańczy, miód, sumak, sól oraz płatki chili. Połowę tej glazury zachowaj do podania.
  2. Grillowanie:

    • Rozgrzej grill do średnio wysokiej temperatury (około 190-200°C).
    • Natrzyj dzwonka z łososia przygotowaną glazurą i ułóż je na grillu skórą do dołu. Grilluj przez około 8-10 minut, aż ryba będzie delikatnie zarumieniona i miękka (nie trzeba obracać).
    • Warzywa również posmaruj oliwą i przyprawami, a następnie grilluj je przez 5-7 minut, aż będą miękkie i lekko przypieczone.
  3. Podanie:

    • Po grillowaniu przełóż dzwonka z łososia na talerz i skrop resztą glazury. Podawaj z grillowanymi warzywami.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl