Łosoś dziki sockeye dzwonko 300g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Łosoś dziki SOCKEYE dzwonko.
Bardzo wysokiej jakości dzikie mięso. Nie hodowlane. Bardzo pyszne mięso!
Łosoś Sockeye jest gatunkiem łososia, który żyje w Morzu Północnym i na wybrzeżach wschodniego Pacyfiku. Jest uważany za jednego z najsmaczniejszych gatunków łososia i jest popularny w kuchni amerykańskiej i zachodniej Kanady. Łosoś Sockeye jest często sprzedawany jako świeży lub mrożony, a także w formie wędzonej lub w puszkach. Jest uważany za zdrowy i niskokaloryczny produkt spożywczy, bogaty w kwasy omega-3 i białko. Można go gotować na różne sposoby, takie jak grillowanie, pieczenie lub smażenie, i jest często podawany jako samodzielne danie lub jako składnik potraw.
Dobra cena jak na dzikiego łososia Sockeye spowodowana jest tym iż łosoś nie przylatuje transportem lotniczym. Nie należy zamrażać.
Dzwonki w przedziale 0,28-0,33
kg.
Cena dotyczy 1 sztuki.
Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:)
Przywozimy ryby pod zamówienie!
Grillowane dzwonka z łososia sockeye z glazurą śródziemnomorską
Składniki:
- 4 dzwonka z łososia sockeye (po około 200-250 g każde)
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku (starty)
- 2 łyżki świeżej natki pietruszki (posiekanej)
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka soku z pomarańczy
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka sumaku (opcjonalnie)
- ¾ łyżeczki soli morskiej
- ½ łyżeczki płatków chili (lub pieprzu kajeńskiego dla ostrości)
- Grillowane warzywa: cukinia, papryka lub szparagi (do podania)
Przygotowanie:
-
Przygotowanie łososia:
- Usuń ewentualne ości z dzwonek łososia i osusz rybę ręcznikiem papierowym.
- W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, pietruszkę, sok z cytryny i pomarańczy, miód, sumak, sól oraz płatki chili. Połowę tej glazury zachowaj do podania.
-
Grillowanie:
- Rozgrzej grill do średnio wysokiej temperatury (około 190-200°C).
- Natrzyj dzwonka z łososia przygotowaną glazurą i ułóż je na grillu skórą do dołu. Grilluj przez około 8-10 minut, aż ryba będzie delikatnie zarumieniona i miękka (nie trzeba obracać).
- Warzywa również posmaruj oliwą i przyprawami, a następnie grilluj je przez 5-7 minut, aż będą miękkie i lekko przypieczone.
-
Podanie:
- Po grillowaniu przełóż dzwonka z łososia na talerz i skrop resztą glazury. Podawaj z grillowanymi warzywami.
Smacznego!