Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Halibut filet ze skórą

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 79,00 zł

Cena regularna:

79.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Halibut świeży filet ze skórą 

Filet lodowany, nie mrożony. Bez ości.

Najwyższa jakość halibuta dostępna na rynku.

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Halibut smażony na maśle z sosem z białego wina i ziołami

Składniki:

  • 2 filety z halibuta (po ok. 200-250 g każdy)
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 cytryna (sok i skórka)
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 2 łyżki świeżych ziół (np. natka pietruszki, tymianek, koperek)
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • opcjonalnie: kapary (dla dodatkowego aromatu)

Przygotowanie:

1. Smażenie halibuta:

  1. Filety z halibuta opłucz pod zimną wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj filety solą i pieprzem z obu stron.
  2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i 1 łyżkę masła na średnim ogniu.
  3. Połóż filety z halibuta na rozgrzaną patelnię i smaż przez 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste na zewnątrz i miękkie w środku. Uważaj, aby nie przesmażyć – halibut jest delikatny i szybko się gotuje.
  4. Gdy filety będą gotowe, zdejmij je z patelni i odstaw na chwilę, przykrywając folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.

2. Przygotowanie sosu z białego wina:

  1. Na tej samej patelni, na której smażyłeś halibuta, dodaj pozostałe 2 łyżki masła oraz posiekany czosnek. Smaż czosnek przez 30 sekund, aż będzie pachnący, ale nie przypalony.
  2. Wlej białe wino na patelnię i zagotuj, mieszając, aby zredukować alkohol. Gotuj sos przez około 3-4 minuty, aż wino się zredukuje o połowę.
  3. Dodaj skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny do sosu. Dopraw solą i pieprzem według uznania, a na koniec dodaj świeże zioła (np. pietruszkę, tymianek, koperek) i kapary, jeśli ich używasz.

3. Finalizacja:

  1. Po zredukowaniu sosu, włóż filety z halibuta z powrotem na patelnię i delikatnie polej sosem. Podgrzewaj przez 1-2 minuty, aby ryba wchłonęła aromaty sosu.

4. Podanie:

  1. Serwuj halibuta polanego sosem z białego wina i ziół. Możesz podać go z pieczonymi ziemniakami, ryżem lub puree z kalafiora, a także z lekką sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych.
  2. Na koniec możesz dodać kilka plasterków cytryny jako dekorację i dodatkowe źródło świeżości.

Smacznego!

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Limanda (sola) filet
Limanda (sola) filet

59,00 zł

szt.
Łosoś dziki z Alaski
Łosoś dziki z Alaski

129,00 zł

szt.
Makrela świeża tusza
Makrela świeża tusza

18,90 zł

szt.
Łosoś dziki bałtycki
Łosoś dziki bałtycki

99,00 zł

szt.
Plamiak filet (Haddock)
Plamiak filet (Haddock)

85,00 zł

szt.
Miecznik stek 300g
Miecznik stek 300g

69,00 zł

szt.
Sandacz filet
Sandacz filet

89,00 zł

szt.
Naturalna grecka przyprawa do ryb
Naturalna grecka przyprawa do ryb

5,90 zł

szt.
Pstrąg świeży patroszony
Pstrąg świeży patroszony

21,90 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl