Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Dorsz czarny atlantycki filet

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł

Cena regularna:

59.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Dorsz czarny atlantycki filet bez skóry

Nie były mrożone. Przychodzą w lodzie.

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Filet z dorsza czarnego w marynacie miso z warzywami stir-fry

Składniki:

  • 2 filety z dorsza czarnego (po ok. 200-250 g każdy)
  • 2 łyżki jasnej pasty miso (miso shiro)
  • 2 łyżki mirinu (japońskie słodkie wino ryżowe)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Do warzyw stir-fry:

  • 1 marchewka (pokrojona w cienkie paski)
  • 1 cukinia (pokrojona w paski)
  • 1 czerwona papryka (pokrojona w paski)
  • 1 mała cebula (pokrojona w cienkie piórka)
  • 100 g kiełków fasoli mung
  • 2 ząbki czosnku (posiekane)
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie)
  • 1 łyżka oleju do smażenia (np. z pestek winogron lub arachidowy)

Przygotowanie:

1. Marynowanie dorsza:

  1. W misce wymieszaj pastę miso, mirin, sos sojowy, miód (lub syrop klonowy) i starty imbir, aby stworzyć marynatę.
  2. Filety z dorsza dokładnie opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie włóż je do marynaty, delikatnie obracając, aby były nią dokładnie pokryte.
  3. Włóż filety do lodówki na minimum 1 godzinę (najlepiej na 3-4 godziny) – dzięki temu mięso wchłonie smak miso i stanie się jeszcze bardziej delikatne.

2. Pieczenie dorsza:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
  2. Filety z dorsza ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 12-15 minut, aż ryba będzie miękka i delikatnie złocista na wierzchu. Uważaj, aby nie przesuszyć mięsa, ponieważ dorsz czarny jest bardzo delikatny.

3. Warzywa stir-fry:

  1. W woku lub na dużej patelni rozgrzej olej do smażenia na dużym ogniu.
  2. Dodaj czosnek i szybko smaż przez kilka sekund, aż będzie pachnący. Następnie dodaj cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta.
  3. Dodaj pokrojone marchewki, cukinię i paprykę. Smaż przez 3-4 minuty, aż warzywa będą lekko miękkie, ale wciąż chrupiące.
  4. Dodaj kiełki fasoli mung oraz sos sojowy i olej sezamowy (oraz sos ostrygowy, jeśli go używasz). Smaż przez kolejną minutę, mieszając, aby smaki się połączyły.

4. Podanie:

  1. Na talerzu ułóż porcję chrupiących warzyw stir-fry. Na wierzchu połóż filet z dorsza czarnego.
  2. Skrop rybę odrobiną sosu powstałego podczas pieczenia, a warzywa możesz posypać sezamem lub świeżym szczypiorkiem dla dodatkowej dekoracji.
  3. Dodatkowo możesz podać ryż jaśminowy lub ryż basmati jako dodatek.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Dorsz filet
Dorsz filet

55,90 zł

szt.
Halibut filet ze skórą
Halibut filet ze skórą

79,00 zł

szt.
Labraks (Okoń Morski) 300-500g sztuka
Labraks (Okoń Morski) 300-500g sztuka

49,00 zł

szt.
Łosoś dziki z Alaski
Łosoś dziki z Alaski

129,00 zł

szt.
Pstrąg świeży patroszony
Pstrąg świeży patroszony

21,90 zł

szt.
Polędwica z dorsza
Polędwica z dorsza

64,90 zł

szt.
Dorada Royale 350/400g
Dorada Royale 350/400g

49,00 zł

szt.
Brosma filet ze skórą
Brosma filet ze skórą

49,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl