Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Łosoś dziki bałtycki

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: Zgodnie z licznikiem u góry strony
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 99,00 zł

Cena regularna:

99.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Łosoś dziki świeży filet ze skórą

Filet bez ości ze skórą.

Nie z hodowli, Nie należy mrozić gdyż w kratkę jest łowiony i czasami przychodzi rozmrożony. 

Obszar połowu to morze Bałtyckie

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Łosoś bałtycki pieczony z chrzanem, koprem i buraczkami

Składniki:

  • 2 filety z łososia bałtyckiego (po ok. 200-250 g każdy)
  • 2 łyżki świeżo startego chrzanu (może być też gotowy chrzan)
  • 1 cytryna (sok z połowy, druga połowa pokrojona w plasterki)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 pęczek świeżego koperku (posiekany)
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • 2 średnie buraki (ugotowane i pokrojone w plasterki)

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie łososia:

    • Filety z łososia opłucz pod zimną wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Skrop sokiem z cytryny, posól i popieprz z obu stron. Pozostaw na kilka minut, aby cytryna lekko wniknęła w mięso.
  2. Marynata chrzanowa:

    • W małej miseczce wymieszaj chrzan, oliwę z oliwek, posiekany koperek i odrobinę soli. Posmaruj tą mieszanką filety z łososia.
  3. Pieczone buraki:

    • Ugotowane buraki pokrój w cienkie plasterki i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop je oliwą, posól i pieprz. Możesz je piec razem z łososiem, ale pamiętaj, aby wstawić je do piekarnika na kilka minut wcześniej, ponieważ potrzebują nieco więcej czasu.
  4. Pieczenie łososia:

    • Rozgrzej piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół). Na blaszce ułóż filety z łososia, na każdym połóż plasterek cytryny i kawałek masła. Piecz przez około 12-15 minut, aż mięso będzie delikatne i soczyste (łosoś nie powinien być przesuszony).
  5. Podanie:

    • Serwuj łososia z pieczonymi buraczkami, posypując danie świeżym koperkiem. Dodatkowo możesz podać tradycyjne polskie dodatki, takie jak puree ziemniaczane lub kasza gryczana.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl