Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Oryginalny Matjas holenderski

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 31,90 zł

Cena regularna:

31.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Matjas holenderski oryginalny

Matjas prawdziwy - nie a’la Matjas znany z marketów. 

Sprowadzany bezpośrednio z Holandii. 

Przygotowywany wg tradycyjnej holenderskiej receptury. Wyłowiony przez koncesjonowanych rybaków. Tylko w okresie wycierania śledzia. Dzięki temu śledź jest dziewiczy, bardziej tłusty, nie wytarty jeszcze  (przed pierwszym tarłem).

Oprawiony wg tajnej holenderskiej receptury gdzie między innymi zostawia się jelitko między filetami. Poddany odpowiednim temperaturom i zamknięty w wiaderku z olejem trafia prosto na Wasze stoły! 

Niebo w gębie! Uwaga! Produkt uzależnia! 

Data ważności - 5 dni od daty dostawy

Oto trzy inspiracje na podanie holenderskiego matiasa (marynowanego w oleju):

1. Matias z cebulą i marynowanymi ogórkami na chrupiącej grzance

Składniki:

  • 2 filety matiasa z oleju
  • 1 mała czerwona cebula (pokrojona w cienkie plasterki)
  • 2-3 marynowane ogórki (pokrojone w plasterki)
  • Świeży koperek
  • 2 kromki żytniego chleba lub bagietki (opiekane)
  • Sok z cytryny do skropienia

Przygotowanie:

  1. Na opieczone grzanki połóż filety matiasa.
  2. Na wierzch dodaj plasterki cebuli, marynowane ogórki i świeży koperek.
  3. Skrop delikatnie sokiem z cytryny i podawaj jako lekką przekąskę lub przystawkę.

2. Sałatka ziemniaczana z matiasem i koperkiem

Składniki:

  • 200 g młodych ziemniaków (ugotowanych i pokrojonych w plastry)
  • 2 filety matiasa z oleju (pokrojone na kawałki)
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki majonezu
  • Świeży koperek (posiekany)
  • 1 mała czerwona cebula (pokrojona w drobną kostkę)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Ugotowane ziemniaki wymieszaj z pokrojonymi filecikami matiasa i czerwoną cebulą.
  2. W osobnej misce wymieszaj musztardę, majonez, koperek, sól i pieprz. Połącz wszystko z ziemniakami i matiasem.
  3. Podawaj schłodzoną jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

3. Tatar z matiasa z jabłkiem i śmietaną

Składniki:

  • 2 filety matiasa z oleju (drobno posiekane)
  • 1 małe jabłko (obrane i pokrojone w drobną kostkę)
  • 1 mała szalotka (drobno posiekana)
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • Świeży szczypiorek (posiekany)
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Posiekane filety matiasa wymieszaj z jabłkiem, szalotką i sokiem z cytryny.
  2. Dodaj kwaśną śmietanę i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem.
  3. Podawaj jako tatar, np. na tostach lub z pieczywem typu pumpernikiel.

Każda z tych propozycji podkreśla delikatny smak matiasa, łącząc go z prostymi, świeżymi dodatkami.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Oryginalny Matjas holenderski wędzony
Oryginalny Matjas holenderski wędzony

49,00 zł

szt.
Łosoś marynowany Gravlax
Łosoś marynowany Gravlax

57,90 zł

szt.
Halibut wędzony dzwonko
Halibut wędzony dzwonko

35,90 zł

szt.
Matjas z Kimchi domowym
Matjas z Kimchi domowym

34,90 zł

szt.
Łosoś dziki z Alaski
Łosoś dziki z Alaski

129,00 zł

szt.
Makrela wędzona dzika na gorąco
Makrela wędzona dzika na gorąco

16,90 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl