Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Oryginalny Matjas holenderski

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa 9 maja
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 32,90 zł

Cena regularna:

32.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Matjas holenderski oryginalny

Matjas prawdziwy - nie a’la Matjas znany z marketów. 

Sprowadzany bezpośrednio z Holandii. 

Przygotowywany wg tradycyjnej holenderskiej receptury. Wyłowiony przez koncesjonowanych rybaków. Tylko w okresie wycierania śledzia. Dzięki temu śledź jest dziewiczy, bardziej tłusty, nie wytarty jeszcze  (przed pierwszym tarłem).

Oprawiony wg tajnej holenderskiej receptury gdzie między innymi zostawia się jelitko między filetami. Poddany odpowiednim temperaturom i zamknięty w wiaderku z olejem trafia prosto na Wasze stoły! 

Niebo w gębie! Uwaga! Produkt uzależnia! 

Data ważności - 5 dni od daty dostawy

Skład: Filety śledziowe 73% (filety śledziowe, sól, cukier, substancje zakwaszające: kwas mlekowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, kwas biały,ekstrakt drożdżowy, benzoesan sodu, azotan potasu, barwniki: sok z buraków, dekstroza, olej rzepakowy, przyprawy, aromat), olej rzepakowy.

 

 

Oto trzy inspiracje na podanie holenderskiego matiasa (marynowanego w oleju):

1. Matias z cebulą i marynowanymi ogórkami na chrupiącej grzance

Składniki:

  • 2 filety matiasa z oleju
  • 1 mała czerwona cebula (pokrojona w cienkie plasterki)
  • 2-3 marynowane ogórki (pokrojone w plasterki)
  • Świeży koperek
  • 2 kromki żytniego chleba lub bagietki (opiekane)
  • Sok z cytryny do skropienia

Przygotowanie:

  1. Na opieczone grzanki połóż filety matiasa.
  2. Na wierzch dodaj plasterki cebuli, marynowane ogórki i świeży koperek.
  3. Skrop delikatnie sokiem z cytryny i podawaj jako lekką przekąskę lub przystawkę.

2. Sałatka ziemniaczana z matiasem i koperkiem

Składniki:

  • 200 g młodych ziemniaków (ugotowanych i pokrojonych w plastry)
  • 2 filety matiasa z oleju (pokrojone na kawałki)
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki majonezu
  • Świeży koperek (posiekany)
  • 1 mała czerwona cebula (pokrojona w drobną kostkę)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Ugotowane ziemniaki wymieszaj z pokrojonymi filecikami matiasa i czerwoną cebulą.
  2. W osobnej misce wymieszaj musztardę, majonez, koperek, sól i pieprz. Połącz wszystko z ziemniakami i matiasem.
  3. Podawaj schłodzoną jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

3. Tatar z matiasa z jabłkiem i śmietaną

Składniki:

  • 2 filety matiasa z oleju (drobno posiekane)
  • 1 małe jabłko (obrane i pokrojone w drobną kostkę)
  • 1 mała szalotka (drobno posiekana)
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • Świeży szczypiorek (posiekany)
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Posiekane filety matiasa wymieszaj z jabłkiem, szalotką i sokiem z cytryny.
  2. Dodaj kwaśną śmietanę i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem.
  3. Podawaj jako tatar, np. na tostach lub z pieczywem typu pumpernikiel.

Każda z tych propozycji podkreśla delikatny smak matiasa, łącząc go z prostymi, świeżymi dodatkami.

Różnica MATJAS vs Ala Matjas:
 
 
SAŁATKA Z MATJASA:
 
 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Oryginalny Matjas holenderski wędzony
Oryginalny Matjas holenderski wędzony

49,00 zł

szt.
Makrela dzika wędzona na zimno
Makrela dzika wędzona na zimno

19,90 zł

szt.
Matjas niemiecki EMDER w oleju
Matjas niemiecki EMDER w oleju

39,99 zł

szt.
Ser Tomino Piemontesi
Ser Tomino Piemontesi

29,80 zł

szt.
Algi Wakame mrożone 500g
Algi Wakame mrożone 500g

49,00 zł

szt.
Brosma filet bez skóry
Brosma filet bez skóry

59,00 zł

szt.
Łosoś dziki sockeye dzwonko 300g
Łosoś dziki sockeye dzwonko 300g

59,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl