Passata di Puglia Rosso Gargano 690g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Passata di Puglia Rosso Gargano z wyselekcjonowanych dojrzałych, świeżych pomidorów uprawianych i przetwarzanych na plantacjach we włoskiej Apulii. Pomidory uprawiane pod gorącym włoskim słońcem zbierane są w najgorętsze dni roku, dzięki czemu charakteryzują się doskonałym aromatem i wyjątkowym smakiem.
W ciągu zaledwie kilku godzin po zbiorze są one po dokładnym oczyszczeniu przetwarzane z najwyższą skrupulatnością i pieczołowitością, dając początek doskonałej jakości passacie, gęstej, i jedwabistej w smaku. Wystarczy ją podgrzać, aby nadać potrawom idealnie kremowej konsystencji. Zachowuje swój kolor podczas krótkiego gotowania.
Idealna do krótko gotowanych sosów, potraw na bazie jajek, białych mięs i sosów do makaronów. Polecana zwłaszcza do lasagne i cannelloni.