Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a świeżą rybę otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

 🧊 Paczki zabezpieczone termicznie🥶 Darmowa Dostawa powyżej 250 zł 🆓🚚

Łosoś norweski

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Dostawa w piątek zgodnie z licznikiem u góry!
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,00 zł

Cena regularna:

59.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Łosoś norweski filet ze skórą. 

Z zaufanej hodowli (jednej z mniejszych - nie z fabryki łososia)

Lodowany, nie mrożony. 

Trym D.

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

 

Łosoś w glazurze miodowo-musztardowej z chrupiącą skórką orzechową

Składniki:

  • 2 filety z łososia (ok. 200-250 g każdy)
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku (drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę)
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub pekan
  • 2 łyżki świeżych ziół (np. koperek, natka pietruszki)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • opcjonalnie: 1 łyżka masła

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie marynaty:

    • W miseczce wymieszaj miód, musztardę Dijon, sok z cytryny i posiekany czosnek. To będzie twoja glazura do łososia.
  2. Przygotowanie łososia:

    • Filety z łososia opłucz pod zimną wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Delikatnie natrzyj je solą i pieprzem.
    • Następnie posmaruj filety przygotowaną glazurą miodowo-musztardową (zachowaj trochę na później, żeby dodać w trakcie pieczenia).
    • Odstaw łososia na 10-15 minut, żeby smaki wniknęły w mięso.
  3. Przygotowanie orzechowej skórki:

    • Posiekaj drobno orzechy włoskie lub pekan.
    • Wymieszaj je z posiekanymi świeżymi ziołami i łyżką oliwy z oliwek, aby powstała aromatyczna skórka do ryby.
  4. Pieczenie:

    • Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
    • Filety łososia ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.
    • Na wierzch każdego filetu połóż mieszankę orzechów z ziołami, delikatnie dociskając, aby dobrze przylegała do ryby.
    • Piecz łososia przez około 12-15 minut, w zależności od grubości filetów. W połowie pieczenia możesz posmarować filety resztką glazury dla intensywniejszego smaku.
  5. Opcjonalny krok:

    • Na ostatnie 2-3 minuty pieczenia, włącz funkcję grilla w piekarniku, aby orzechowa skórka stała się jeszcze bardziej chrupiąca.
  6. Podanie:

    • Po wyjęciu z piekarnika, pozwól łososiowi odpocząć przez kilka minut, aby mięso się „zrelaksowało”.
    • Podawaj go z lekką sałatką z rukoli, pieczonymi ziemniakami lub warzywami na parze. Świetnym dodatkiem będzie także ryż z ziołami lub kuskus.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
To Ci się może spodobać
Łosoś dziki z Alaski
Łosoś dziki z Alaski

129,00 zł

szt.
Stek z tuńczyka bluefin świeży 300g
Stek z tuńczyka bluefin świeży 300g

75,00 zł

szt.
Polędwica z dorsza
Polędwica z dorsza

64,90 zł

szt.
Łosoś marynowany Gravlax
Łosoś marynowany Gravlax

57,90 zł

szt.
Naturalna grecka przyprawa do ryb
Naturalna grecka przyprawa do ryb

5,90 zł

szt.
Makrela świeża tusza
Makrela świeża tusza

18,90 zł

szt.
Dorsz filet
Dorsz filet

55,90 zł

szt.
Tuńczyk stek 200g mrożony
Tuńczyk stek 200g mrożony

29,99 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl