Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Molwa filet

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Zgodnie z licznikiem u góry strony
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 189,00 zł

Cena regularna:

189.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:


ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Molwa filet świeży

Filet świeży w lodzie. Nie rozmrażany. 

Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:) 

Przywozimy ryby pod zamówienie! 

Filet z molwy pieczony z ziołami, cytryną i oliwkami

Składniki:

  • 2 filety z molwy (po ok. 200-250 g każdy)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok i skórka z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 1 łyżka kaparów (opcjonalnie)
  • 10 czarnych oliwek (posiekane)
  • 1 łyżeczka świeżego tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego)
  • 1 łyżka świeżej natki pietruszki (posiekana)
  • Sól morska i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie ryby:

    • Filety z molwy opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj je solą i pieprzem z obu stron.
    • Umieść filety w naczyniu do zapiekania.
  2. Marynata:

    • W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, posiekane oliwki, kapary, tymianek oraz skórkę z cytryny. Skrop filety marynatą, równomiernie rozprowadzając przyprawy na rybie.
  3. Pieczenie:

    • Rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz filety przez około 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie i soczyste, a skórka lekko złocista. W połowie pieczenia polej filety wytopionymi sokami z dna naczynia.
  4. Podanie:

    • Po upieczeniu posyp rybę świeżą natką pietruszki i podawaj z pieczonymi warzywami lub sałatką.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl