Molwa filet
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Molwa filet świeży
Filet świeży w lodzie. Nie rozmrażany.
Co odróżnia naszą platformę od innych? W momencie składania przez was zamówienia ryba prawdopodobnie jeszcze błogo pływa w wodzie i nie że chcecie ją zjeść...:)
Przywozimy ryby pod zamówienie!
Filet z molwy pieczony z ziołami, cytryną i oliwkami
Składniki:
- 2 filety z molwy (po ok. 200-250 g każdy)
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Sok i skórka z 1 cytryny
- 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
- 1 łyżka kaparów (opcjonalnie)
- 10 czarnych oliwek (posiekane)
- 1 łyżeczka świeżego tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego)
- 1 łyżka świeżej natki pietruszki (posiekana)
- Sól morska i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
-
Przygotowanie ryby:
- Filety z molwy opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj je solą i pieprzem z obu stron.
- Umieść filety w naczyniu do zapiekania.
-
Marynata:
- W miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, posiekane oliwki, kapary, tymianek oraz skórkę z cytryny. Skrop filety marynatą, równomiernie rozprowadzając przyprawy na rybie.
-
Pieczenie:
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Piecz filety przez około 15-20 minut, aż mięso będzie miękkie i soczyste, a skórka lekko złocista. W połowie pieczenia polej filety wytopionymi sokami z dna naczynia.
-
Podanie:
- Po upieczeniu posyp rybę świeżą natką pietruszki i podawaj z pieczonymi warzywami lub sałatką.