Zamów i opłać zamówienie do poniedziałku (00.XX) do godziny 9:00, a zamówinie otrzymasz w piątek (00.XX) Pozostało 0 dni 0 godz. 0 min. 00 sek.

Płaszczka skrzydło bez skóry 3kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: Zgodnie z licznikiem u góry strony
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 399,00 zł

Cena regularna:

399.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ryba płaszczka - skrzydło.

Skrzydła bez skóry. 

BOX 3 kg

Płaszczka smażona z masłem cytrynowym

Składniki:

  • 2 skrzydła płaszczki (ok. 300-400 g każde)
  • 4 łyżki masła
  • Sok i skórka z 1 cytryny
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól morska i świeżo mielony pieprz
  • Świeża natka pietruszki (posiekana)

Przygotowanie:

  1. Przygotowanie ryby:

    • Opłucz płaszczkę pod zimną wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.
    • Natrzyj solą i pieprzem z obu stron.
  2. Smażenie:

    • Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu.
    • Dodaj płaszczkę na patelnię i smaż przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie złociste i zacznie delikatnie odchodzić od ości.
  3. Masło cytrynowe:

    • W małym rondelku roztop masło na małym ogniu. Dodaj czosnek i smaż przez około 30 sekund, aż będzie pachnący.
    • Dodaj sok z cytryny oraz skórkę i gotuj przez kolejne 30 sekund.
  4. Podanie:

    • Po usmażeniu przełóż płaszczkę na talerz i polej ją gorącym masłem cytrynowym. Posyp natką pietruszki i podawaj z pieczonymi ziemniakami lub sałatką z rukoli.

Smacznego!

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl